Nättidningen som belyser polisernas vardag.
Blåljus - Logotype
Publicerat 2017-03-14 13:50

Överenskommelse om polislöner i Region Stockholm

Och Gotland, så klart. Nu har de lokallokala parterna hanterat de medel som fanns att fördela efter Polisförbundets och Polismyndighetens löneavtal. Parterna i Region Stockholm har ansträngt sig till det yttersta för att göra det bästa av de möjligheter som fanns. Följande är den partsgemensamma informationen:

 

"Polisregion Stockholm och Polisförbundet Förbundsregion Stockholm är överens i lönerevisionen

 

Igår, den 13 mars, kom arbetsgivaren och Förbundsregion Stockholm överens om principer för hur lönerevisionen per den 1 oktober 2016 ska hanteras.

 

Parterna på nationell nivå var överens om en del satsningar och medskick till regional nivå. Parterna inom region Stockholm har utifrån dessa satsningar och medskick enats om principer för hur löneutrymmet ska fördelas. Det innebär bland annat att den s.k. sexårssatsningen består. Den innebär en satsning på de med sex år i tjänst per den 1 oktober 2016 och med en lön under 28 000 kronor i månaden. Parterna i region Stockholm har även enats om vissa andra satsningar. Dessa kommer att beskrivas i den fördjupande text som presenteras inom kort.

 

-          Vi har i en konstruktiv dialog nått en överenskommelse inom ramen för de medel som vi har att tillgå. Det är positivt att vi har enats om en gemensam väg framåt, säger Ulf Johansson regionpolischef i region Stockholm.

 

-          Denna överenskommelse är på inget sätt en fortsatt uppvärdering av Svensk Polis. Däremot är överenskommelsen utifrån förutsättningarna en bra kompromiss där arbetsgivaren varit tillmötesgående, säger Stefan Eklund ordförande för Polisförbundet i region Stockholm.

 

Parterna kommer att ägna de närmaste dagarna åt viss ytterligare beräkning. Målsättningen är att inom kort skicka ut en beskrivning av överenskommelsen samt direktiv och lönelistor till polisområden och enheter för hantering. Direktiven kommer att innehålla en tidplan. Lönerevisionen ska formellt vara helt avslutad senast den 19 maj."

 

Information från Polisregion Stockholm och Förbundsregion Stockholm

Gilla sidan:
Dela
sidan:
Polisfacklig historik i Stockholms stad 1890-1994