Nättidningen som belyser polisernas vardag.
Blåljus - Logotype
Publicerat 2017-09-04 17:50

Rikspolischefen om polisernas pengar

Rikspolischefen Dan Eliasson, blev idag intervjuad i Studio Ett. Reportrarna antydde att de sju miljarderna som Regeringen tillskjutit extra för de tre närmaste åren skulle vara intecknade. RPC har tidigare inte velat diskutera frågan, eftersom han ville göra beräkningar först, för att vara säker på hur långt pengarna räcker till.

Han var mycket tydlig med att en del av pengarna
skulle gå åt till att få fram fler polisanställda, ett arbete som redan pågår. Men han var lika tydlig med att det finns mellan två och tre miljarder som kan användas till att förbättra polisernas anställningsvillkor och arbetsmiljö, som ju även blir bättre genom att vi blir fler.

Dan Eliasson säger att det är klart att han tillsammans med bland andra Polisförbundet redan under vintern kommer att kunna förbättra polislönerna på ett sådant sätt att fler vill stanna kvar som poliser, att fler vill söka sig till polisen och att poliser som slutat ska vilja återvända.

Han nämnde särskilt poliser i yttre tjänst,
där ju situationen är prekär. De har inte haft en tillräckligt bra löneutveckling. med de här tillskjutna pengarna kan vi göra stor skillnad och skapa en tillförsikt i organisationen.Blåljus välkomnar högste polischefens klarspråk. Det är uppenbart att Dan Eliasson har lyssnat och tagit intryck av vad poliserna önskar. Dessutom har politikerna äntligen lyssnat på Rikspolischefen. Vi är även glada för att vi ska slippa en ny omorganisation. Nu ska verksamheten trimmas, och visst kan vissa justeringar behövas. Men de stora dragen ligger kvar, i väntan på Statskontorets utvärderingar. Rikspolischefen målar i intervjun upp en ljus framtid för svensk polis, något som alla svenska poliser hoppas få se i verkligheten.

Vi kommer att att följa upp resultaten.


Tommy Hansson
Gilla sidan:
Dela
sidan:
Polisfacklig historik i Stockholms stad 1890-1994