intern säkerhet free downloads
10 november 2022

Tänk säkerhet - både i jobbet och privat

Tänk säkerhet - både i jobbet och privat

I morgon åtalas två bröder i Uppsala för grovt spioneri. Den ena brodern har haft höga befattningar inom svenska myndigheter, på Säkerhetspolisen, inom Försvarsmakten och Tullen. Av den anledningen lyfter Blåljus en av Polismyndighetens insatser för att öka ALLA ANSTÄLLDAS säkerhetsmedvetande - både i jobbet och privat. Hotet kommer ofta från där vi minst anar det.

Intern säkerhet för medarbetare – grund” heter kursen och är obligatorisk för alla anställda.

Åklagaren väcker i morgon åtal gällande grovt spioneri och grov obehörig befattning med hemlig uppgift. Hör SR Upplands rapportering:

Blåljus har SJÄLVKLART genomfört kursen och ger den 4/5 stjärnor. "Rakt på sak", bra samtal med myndighetens säkerhetschef, pedagogiskt upplägg m.m. med avslutande examination.
Kursen väcker eftertanke och pekar bland annat på digitala hot liksom det intresse "andra" kan ha av oss som anställda inom polisen, eller som åtalet gäller "en medarbetare".
Varför inte 5/5 stjärnor? På grund av avsnittet om vad enskilda medarbetare själva kan göra för att skydda sig dvs skyddade personuppgifter och/eller spärr i folkbokföring. Blåljus uppmanar alla som överväger detta att noga tar reda på eventuella (privata) konsekvenser inför ett sådant beslut.