Kravet på kriskommission diskuteras brett

Kravet på kriskommission diskuteras brett 

Polisförbundets krav om en kriskommission har fått spridning. Se dagens nyhetsmorgon där Katharina von Sydow, Åsa Erlandsson (dn reporter) och Fryshusets vd Johan Oljeqvist medverkar. Justitieministern tror inte på förslaget. I kväll fortsätter diskussionerna i TV4 debatt.

Länk till dagens Nyhetsmorgon TV4

På den politiska arenan är oppositionen positiv till förslaget medan justitieminister Gunnar Strömmer idag har uttalat till TT att han delar Polisförbundets bild av det allvarliga läget sig (länk till artikeln i Västerbotten Kuriren) - men... "- Men en kommission med alla partier i riksdagen skulle riskera att bromsa och skapa nya låsningar. Vi måste vara ärliga med att flera av de nödvändiga åtgärder som regeringen avser att gå fram med möter motstånd hos flera partier i riksdagen."

Ikväll fortsätter diskussionerna i Tv4 partiledardebatt under punkten Kriminalitet (kl 20.00).

Tipsar också om Åsa Erlandsson artikel i DN (länk) i söndags med rubriken "Det räcker inte längre att ropa efter fler poliser" följt av: "Efter en exceptionell helg kommer det åter igen ropas efter fler poliser. Men allt fler menar att det är dags att tala om helt andra åtgärder mot gängbrottsligheten."