26 januari 2023

PF söker enhetschef

PF söker enhetschef

Polisförbundet söker en chef för enheten Inflytande och yrkesutveckling. Har du tidigare erfarenheter av det politiska systemet och påverkansarbete liksom goda kunskaper om rättsfrågor och polisiära yrkesfrågor - kan det här vara jobbet för dig.

Som chef för enheten är du ansvarig för förbundets proaktiva påverkansarbete, policyutveckling samt våra internationella samarbeten. I uppdraget ingår att utveckla strategier för Polisförbundets inflytande i förhållande till myndigheter och beslutsfattare, samt för hur vi tar plats i samhällsdebatten. Du har även det övergripande ansvaret för yrkesfrågorna som ger poliser rätt förutsättningar och en god arbetsmiljö.

Din profil
För att lyckas i rollen behöver du erfarenhet från det politiska systemet och ha jobbat med påverkansarbete.

Vi ser gärna att du har god kunskap om rättsfrågor och om polisiära yrkesfrågor samt en stark drivkraft att bidra till Polisförbundets utvecklingsarbete. Det är även viktigt att du har erfarenhet av ledarskap och meriterande om du har erfarenhet inom förändringsledning.

Du behöver ha ett starkt samhällsengagemang och drivkraft att stärka Polisförbundets inflytande. Vidare är du bra på att utveckla människor, har en mycket god samarbetsförmåga, och kan strategiskt och taktiskt arbeta med helheten. Som ledare är du tillitsfull, inspirerande och närvarande. Du har lätt för att skapa förtroende och goda relationer samtidigt som du är tydlig och prestigelös. 

Sista ansökningsdatum 24 februari.

Läs mer om tjänsten på Polisförbundets hemsida