Så hittar rikspolischefen lugnet

Så hittar rikspolischefen lugnet

I onsdags samlades totalt 500 chefer på Vasateatern i Stockholm – och digitalt – för den årliga upplagan av Chefdagen. En av dem var rikspolischef Anders Thornberg som kritiserats för det synnerligen allvarliga läget med gängbrottslighet, skjutningar, sprängningar, tystnadskultur, hans bristande tillgänglighet, SDs krav på hans avgång med mera.

 

Under intervjun på Chefdagen med Chefakademins vd Cissi Elwin tillstod rikspolischefen att det finns en tystnadskultur inom myndigheten, något man enligt Thornberg ser allvarligt på och försökt åtgärda med en visselblåsarfunktion. 

”Samtidigt säger många poliser rakt ut vad de tycker också, direkt till mig, det kan gälla löner och andra frågor. Vilket kan vara väldigt utmanande även det”, sade Thornberg som fått avgångskrav riktade mot sig från SD samt kritik från medier för upplevd brist på tillgänglighet.

På fråga om Anders blir arg av kritiken som riktas emot honom, sa han:
”Det var länge sen jag var arg. Det är väl åldersfråga, men också en träningssak. Jag ligger raklång på golvet och lyssnar på progressiv jazz, sedan blir jag lugn.”

Läs hela artikeln - med rubriken "Rikspolischefen om ledarskap under attack – och hur han stressar ner"

Foto: Polisen