polis uniform skyddsväst arbetsmiljö 2024

"Äntligen" - OK för ett 3:e City-LPO

"Äntligen" - OK för ett 3:e City-LPO

Rikspolischefen har gett klartecken för ett tredje (3:e) lokalpolisområde i polisområde City, Stockholm.  En fråga som det lokala Polisförbundet Birger Jarl påtalat och drivit vikten av under många år. Cityanställd? Du har fått mejl med inbjudan (intresseanmälan) om att vara med och bidra i bildandet av ett nytt City-lpo.

Rikspolischefens besked gläder både arbetsgivaren i PO City liksom Polisfacket Birger Jarl.

En styrgrupp har redan bildats för att driva arbetet. Men flera arbetsgrupper kommer att behövas. Nu söker polisområde City engagerade, drivna och erfarna medarbetare till olika arbetsgrupper. 

Är du City-anställd har du fått mejl med inbjudan. Vid intresse - fyll i den intresseanmälan som bifogas mejlet.

Blåljus: Polisförbundet Birger Jarl har sedan omorganisationen 2015 påtalat både de utmaningar som nuvarande organisation med två lpon i po City inneburit gällande såväl styrnings-/lednings- och verksamhetskrav ... - liksom behovet av ett tredje lokalpolisområde.
Att rikspolischefen den 14 februari gett tummen upp för ett tredje City-Lpo måste ses som en Facklig framgång! Med ett tredje lokalpolisområde kommer troligen - förhoppningsvis säkerligen - innebära flertalet förbättringar - inte bara för en effektivare polisverksamhet utan också för en bättre arbetsmiljö för såväl medarbetare som chefer.