Minnesdag ljus

Sorgens dag även för poliser

Sorgens dag även för poliserna

Polisyrket är ofta utsatt, poliserna kan hamna i farliga situationer, känna att de inte räcker till, för att emellanåt få en lugn stund med tid till eftertanke och reflektion. Huddingepolisen Reine Berglund, beskriver på Facebook en lugn stund som berörde honom och troligen alla poliser på platsen.

"Klockorna slog och säckpiporna spelade i det ledsna diset. För andra gången på över 20 år som polis så rann det några tårar, trots den uniform som så ofta skyddat mot just det.

Det var i torsdags som vi områdespoliser närvarade vid begravningen av Mikael, mannen som mördades framför sin unga son enbart för att han reagerade på ett gäng ungdomar.
 
Carola var där och sjöng, vi hörde de vackra tonerna när vi stod utanför S:t Botvids kapell. När kistan bars mot begravningsplatsen, Mikaels sista vila, gick hans älskade familj först i sällskap av många andra sörjande.
 
Den här smärtan och avgrundsdjupa sorgen vi såg önskar jag att kriminella våldsverkare hade förmågan att förstå. Ni förstör era egna liv, och ni förstör så många andra människors liv.
 
Det enda jag vet är att jag och mina kollegor aldrig ger oss. Sorg och ilska. Därefter bara fortsatt hårt arbete för att dämpa den våldsvåg som sköljer över vårt i grunden fantastiska land."
 
Inspektör Reine Berglund
 
Texten är tagen från Polisen Huddinges facebooksida, och Blåljus är glada att få dela den.