15 oktober 2020

"När får vi fler poliser i Stockholm?"

- Jag blir jättebekymrad, när jag nu mina första dagar, kan se att alla regioner i Sverige blivit fler poliser – utom i Stockholm ... Lyssna på polisens podd.intervju med Mats Löfving sedan han tillträtt som ny regionchef för polisen i Stockholm. 

"När får vi fler poliser i Stockholm?"

- Jag blir jättebekymrad, när jag nu under mina första dagar, kan se att alla regioner i Sverige fått poliser – utom i Stockholm ... Hör polisens podd.intervju med Mats Löfving sedan han tillträtt som ny regionchef för polisen i Stockholm/Gotland. Mats, som skapade medialt rabalder om sitt uttalande om "klaner" och "kriminella nätverk" i sin lördagsintervju - ger här en bredare bild om sin syn på polisens utveckling och uppdrag i Stockholm - och - inte minst varför Mats själv en gång valde polisyrket...

Mats säger bl a 

Sen 1 januari  2015 har vi (Stockholm) minskat med ungefär 250 poliser. Det där gillar inte jag alls.

- 250 poliser är väldigt väldigt mycket.

- Vi måste lyckas med också våra lokala insatser, inte minst på sociala medier, för att få unga stockholmare, unga killar och tjejer på Gotland, att söka till utbildningen.
 
- Håller våra planer så kommer vi att bli fler poliser… 2021, 2022, 2023 och 2024… men jag blir väldigt bekymrad över att vi under de här 6 åren, sedan 2015, har minskat med 250.
 
- För jag uppfattar, att det inte är den bilden som vanliga medborgare har av utvecklingen av polisen.   
 

Hör intervjun:

Tina Gustafsson