Stockholm logo loggo sthlm

Nio av tio poliser väljer Polisförbundet

Nio av tio poliser väljer Polisförbundet

Nio av tio poliser väljer att vara medlem i Polisförbundet. Medlemskapets fördelar är många: de "mångas" samlade styrka att driva och utveckla polisverksamheten liksom "schyssta villkor", exempelvis arbetsvillkor, arbetsmiljö, skyddsutrustning, lön, arbetstid, beredskaper och mycket mer.

I backspegeln: För inte "så många år" sedan fick poliserna själva betala sin uniform liksom sin skyddsväst.

Låter otroligt eller hur? Men det är bara några exempel på frågor som fack- och skyddsorganisationen lyckosamt drivit - med uthållighet och envishet under många år.

All utveckling börjar i vardagsuppdraget
Närmsta chef ska vara på plats och lyssna in medarbetarnas utmaningar/frågor/synpunkter/lisor (tillbud/arbetsskador) ... och (så långt som möjligt) åtgärda dessa.

På många håll fungerar det vanligtvis okej, men vissa frågor upplevs av medarbetare som "för känsliga" att framföra, och belägger sig själva med egen "munkavle", utifrån sin rädsla för repressalier.

Då kan fackligt förtroendevalda/skyddsombud kliva in för att vara "bollplank" eller "språkrör" för att eventuellt driva/lyfta frågan vidare. 

Vikten av förtroendevalda och skyddsombud på lokala arbetsplatser
- Vill du vara med och påverka?

Om några månader hålls många val på såväl lokalpolisområden, enheter, sektioner med mera. Du har möjlighet att välja de frågor som intresserar dig mest: fackliga- eller arbetsmiljöfrågor.

Intresserad men vet inte vem du kan vända dig till - skriv då till redaktionen@blaljus.nu så hjälper vi till. 

Bakom varje förtroendevald står en stark facklig/skyddsorganisation, dvs stödet av en samlad expertis liksom "verktyg", på alla nivåer.

Som förtroendevald erbjuds du kontinuerlig utbildning via Polisförbundet.
Förtroendevalda har ett stärkt lagskydd.