Polis-Martin får plats i justitieutskottet

Polis-Martin ska påverka i justitieutskottet

Martin Melin, polis, författare och liberal politiker - blir ny rättspolitisk talesperson för (L). Med utnämningen tar Martin plats i riksdagens justitieutskott där han - med sina 30 års erfarenhet som polis - kan påverka i polis-frågor. Rapporterar Expressen om idag.

Länk Expressen

En av frågorna Expressen ställde:

Kan höjda polislöner lösa våldsvågen?
– Ja, jag är helt övertygad om det. Höj lönerna, gör att arbetsmiljön blir bättre och gör att fler poliser vill jobba kvar ute i yttre tjänst. Då blir det fler poliser. Med polis på plats i ett stökigt område kommer situationen lugna ner sig, säger Martin och tillägger att det inte är ”hjärnkirurgi direkt”.

Martin har över 30 års erfarenheten som polis - en god erfarenhetsgrund till de flera förslag som han nu kommer ta strid för.

Martin efterträder Juno Blom som i förra veckan utsågs till ny barnombudsman (BO).

Blåljuskommentar: Kompetens och erfarenheter är dock en "färsk-vara". Något som Martin vet om och därför uppmanade poliskollegor att : "Hör av er till mig. Håll mig uppdaterad/insatt". 
(då han mottog sitt hederstecken av regionstyrelsen i Stockholm)
Blåljus: Det är sååå... viktigt att alla vi som vill påverka gör det "där vi är", dvs på alla nivåer och  i alla sammanhang. Det handlar om allt från vår egen arbetsplats, apm, ända upp till... riksdagen. Det börjar alltid med EN persons åsikt och det är tillsammans som förändring skapas. Martin Melin har definitivt en lång och gedigen polisiär erfarenhet att bidra med i politiken och det är spännande att se hur han kommer att påverka i rättspolitiska frågor. Genom att lyssna på experter inom olika områden och ta till vara på deras erfarenheter kan politiker göra kloka beslut som gynnar samhället som helhet - och även kanske polisers arbetsmiljö/villkor i synnerhet.