Tommy Hansson, pensionerad polis
8 december 2020

Polisfunderingar i Tyresö Radio

Polisfunderingar i Tyresö Radio

Brotten fortsätter att inträffa, med allt från stölder ur hantverksbilar, grova tillgrepp av fortskaffningsmedel, till ungdomsrån med förnedringsinslag. Ibland känns det som ett stort mörker, utan ljus i tunneln. Men nu sker faktiskt en vändning, när trots vakanserna på polisutbildningen, fler poliser kommer ut i verksamheten! De kommer främst att placeras i lokalpolisområden, för att jobba nära medborgarna, en verksamhet som varit försummad i decennier!

De behövs givet brottsutvecklingen! Gängmorden fortsätter att inträffa trots riktade satsningar, och ett nybörjarbrott som bilstöld, innebär nu för tiden allt för ofta hot eller grovt våld mot bilförare, för att komma över bilens nycklar.

Poliserna har även fått ett något bättre löneläge under de tre senaste åren, även om det fortfarande är allt för många poliser som överväger att byta yrke, oftast av ekonomiska skäl. Hur Polismyndigheten valt att hantera den öronmärkta satsningen på polislöner diskuteras också, i Tyresöradion, där Ann Sandin-Lindgren ställer frågorna till undertecknad.

Många poliser har en utpräglad känsla för rättvisa...

Tommy Hansson