Polisförbundet logo
28 maj 2021

"Du står inte ensam..."

"Du står inte ensam... - ... du har ett skyddsnät"

På frågan "Varför ska man vara medlem i Polisförbundet"  var några av svaren från de nyvalda ledamöterna som deltog på Stockholms introduktionskurs för facklig förtroendevalda: "Om något händer i tjänsten har man ett skyddsnät, man står inte ensam…", eller "Styrkan av att vara flera..."

Under pandemitider har Polisförbundets utbildningar stått i träda - vilket byggt upp ett stort utbildningsbehov/berg i den fackliga organisationen.

Den 27 maj höll polisfacket i Stockholm en digital pilot-intro-utbildning där dryga  30-talet nya förtroendevalda deltog. Pga av dubbelbokningar av Polisförbundets kurser fick tyvärr en handfull lämna återbud.

Robert Brindeby, huvudskyddsombud i Stockholm Syd, ingår i den nationella utbildarpoolen, ledde utbildningen:

- Ingen är trollkarl, även om man är fackligt förtroendevald, det här uppdraget löser vi tillsammans, sa han.

De flesta deltagarna var "nya" i sitt förtroendeuppdrag men det fanns en handfull som varit aktiva inom facket tidigare och nu – efter några år – återvänt i det fackliga uppdraget.

Deltagarna på introkursen delgavs en överblick av det fackliga uppdragets gällande såväl stöd och rättigheter liksom styrande lagar och kollektivavtal (ex Mbl, Fml och Villkorsavtalet m.m.) samt information om det fackliga nätverket och hur man kan utvecklas i sitt uppdrag genom bl a Polisförbundets påbyggnadskurser.