Påsk upplopp ekot sveriges radio sr
9 maj 2022

Chef under upploppen? Vi vill höra din åsikt!

Chef under upploppen? Vi vill höra din åsikt!

Konsekvenserna av påskens upplopp har varit stora för många - också våra chefer. Nu bjuder Polisförbundets chefsombudsman och huvudskyddsombud in berörda chefer (Bergslagen, Öst, Syd, Stockholm) till samtal för att lyssna till deras erfarenheter och reflektioner. Har du inte fått en inbjudan - hör av dig! Ett möte för Stockholms chefer planeras till den 18 maj.

- Mötet syftar till att vi vill försöka fånga upp våra chefer som deltagit i upploppen på de olika platserna ex kommenderingsledning, beslutsfattare, gruppchefer etc. och höra om deras mående samt syn på händelserna utifrån deras roll/funktion, säger Mats Lindström, ordförande för förbundsområde Stockholm Chef som kommer att närvara den 18 maj tillsammans med Polisförbundets ombudsman för chefer Peter Sjögren (bild 1) och Polisförbundets nationella huvudskyddsombud, Patrik Danielsson (bild 2).

Om du är en av dessa chefer som berörs men som inte har fått en inbjudan, är du välkommen att anmäla ditt intresse - helst före den 16 maj. Använd kontaktformuläret på vår webb och ange vilken region du tillhör (Bergslagen, Öst, Syd, Stockholm) - detta för att du ska få rätt kontaktuppgifter inför mötet.


Bild
Peter Sjögren Foto Polistidningen Emma Eneström

 

Peter Sjögren är ny chefsombudsman vid Polisförbundet -

Läs Polistidningens intervju när Peter klev på sitt nya jobb (foto Polistidningen Emma Eneström)    

    

     

     

      


 

Bild
Patrik Danielsson nationellt hso huvudskyddsombud Polisförbundet

 

Efter upploppen skrev Patrik Danielsson tillsammans med förbundsordförande Lena Nitz på Aftonbladet Debatt (27 april) och lyfte bland annat fram en rad punkter Polisförbundet anser behöver utredas av Polismyndigheten - länk till artikeln.

I DN-artikel/av Åsa Erlandsson (3 maj) framkommer att Polisförbundet överväger att anmäla Polismyndigheten för arbetsmiljöbrott - ett sådant besked förväntas komma i juni - länk till artikeln.

Hör också P1-inslaget.