ob 2022
14 november 2022

PF gjorde förarbetet: Nu får ALLA anställda höjt ob

PF gjorde förarbetet: Nu får ALLA anställda höjt ob

Polisförbundet har under flera år drivit frågan om höjd ob-ersättning (obekväm arbetstid) som varit sorgligt låg i decennier. I somras realiserades en höjning genom den så kallade polislönesatsningen 2022-2024. Nu har Polismyndigheten beslutat att ob-höjningen ska omfatta alla anställda.

– Alla anställda, med olika kompetenser, är viktiga för att vi på Polismyndigheten ska kunna lyckas med vårt uppdrag. Det är därför bra och viktigt att vi nu kan höja ob-tillägget även för andra skiftesarbetande medarbetare som också sliter hårt dygnet runt, säger rikspolischef Anders Thornberg i en artikel på Intrapolis.

Blåljuskommentar: Håller med rikspolischefen, alla anställda behövs. Men den stora frågan är varför ob-nivåerna inte drivits på "inifrån" (av arbetsgivaren själv) trots att de under decennier var skamligt låga? Polisförbundet tog tag i taktpinnen och drev frågan om ökad ob-ersättning - som, nu med hjälp av "politiska extrasatsningar" på polisen, höjs från och med 1 januari 2023. Det är bara glädjande att Polismyndigheten nu funnit pengar att också höja ersättningen för civilt anställda.

Ny ob-ersättning för ALLA anställda från och med 1 januari 2023:

Bild
ob 2023 x