kjell ahlin maj 2024 792x

En sommarhälsning

En sommarhälsning

Vi vill från förbundsregionstyrelsen önska våra medlemmar en trevlig midsommar och framför allt en skön och avkopplande sommarsemester. Vi vet att vissa av er är tvungna att tjänstgöra midsommarhelgen. Vi hoppas självklart att det blir en lugn helg och att inget spektakulärt inträffar och att även ni får lite tid över för familj och vänner.

Under det gångna året har vi tillsammans med regionledningen försökt hitta lösningar inom ramen för tillväxt Stockholm. Vi hoppas självklart kunna hitta åtgärder som gör det mer attraktivt att vara polis i Stockholm både ur ett rekryteringsperspektiv men även för att behålla erfarna poliser. Detta är otroligt viktigt att gå i mål med, framförallt ur ett arbetsmiljöperspektiv. Vi måste bli fler för att få en arbetsmiljö så att vi orkar över tid.

Trots att vi är för få gör ni ett fantstiskt arbete för att göra skillnad ute i vårt samhälle och står upp för demokratin och rättsstaten. Vi har fått hjälp från övriga regioner och vi vet att ni börjar tröttnar på att bli kommenderade till Stockholm, men ni gör skillnad och är otroligt värdefulla. Ni ska veta att det även sliter på våra poliser att byta arbetskamrater varje vecka, men det är något vi får stå ut med tills vi lyckas rekrytera fler poliser till Stockholm. Ett stort tack till er poliser från övriga regioner som blir kommenderade hit.

Slutligen passa på och njut av er väl förtjänta sommarsemester. Ni är verkligen värda att få pusta ut, släppa ner axlarna och vila ut. Umgås med nära och kära, grilla, bada och ta vara på er ledighet. Men framför allt vila ut.

Stockholms förbundsregionstyrelse

Kjell Ahlin