DN får en reaktion från Polisen Lisa

Ibland känns det som att ingen lyssnar på poliserna. När Lisa Reventberg blev omnämnd i en DN-ledare som fått en hel del om bakfoten, och ville rätta till sina förvanskade åsikter möttes hon av ett kompakt ointresse. Men för att ingen skall tro att Lisa har lågt i tak eller mörkar sina åsikter, hjälper Blåljus så klart till att sprida henns utmärkta text.
Ibland känns det som att ingen lyssnar på poliserna. När Lisa Reventberg blev omnämnd i en DN-ledare som fått en hel del om bakfoten, och ville rätta till sina förvanskade åsikter möttes hon av ett kompakt ointresse. Men för att ingen skall tro att Lisa har lågt i tak eller mörkar sina åsikter, hjälper Blåljus så klart till att sprida henns utmärkta text.

Det var Hanne Kjöller som i dagens signerade DN-ledare tog Lisas öppenhjärtiga och orädda skrivande som tema för en ledarartikel. Lisa som inte tyckte att hennes åsikter blev korrekt återgivna skrev till DN, och bad om att få en tillrättaläggande text publicerad. Då fick hon detta svar från DN, Sveriges största morgontidning, som gjort sig kända för att ta avstånd från allt "mörkande".Så här lyder Lisas text, som Blåljus med glädje och stolthet publicerar. Vi gör en annorlunda publicistisk bedömning än DN och gläds åt att varje läsare av Lisas text har möjlighet att sprida den vidare i sociala media. Så sprider vi ljus i mörkret och höjer takhöjden.

Så här skrev Lisa till DN i mailhuvudet:

"
Jag ser gärna att Ni publicerar mitt svar till Hanne Kjöllers text "Ständigt denna omorganisation". Detta eftersom hon verkar helt ha missförstått det jag tidigare förmedlat i
mina texter. Denna text belyser sanningen från en polis som är verkligt
insatt i problematiken!"

Och Lisas av DN refuserade text lyder:

”Ständigt detta förminskande. Ständigt denna sanningsförvridning”.

 

Jag kanske ska känna mig smickrad att en av Sveriges ledande opinionsbildare valt att nämna mig i hennes artikel. Dessvärre har hon missuppfattat allt eller aktivt valt att inte förstå. Jag vänder mig direkt till Dig Hanne.

 

Har jag varit otydlig i mina uttalanden? Dels i debatt med Rikspolischef en Dan Eliasson i ”Veckans brott” eller i mina nu otaliga skrifter i diverse medieformer?

 

Jag vågar påstå att jag varit EXTRA tydlig i samtliga texter med att svensk polis hade stora problem redan INNAN omorganisationen sjösattes. Visst har den forcerande och inte så genomtänkta omorganisationen inneburit ännu mera skada men det har jag också tydliggjort i mina uttalanden och texter.

 

Nu till ditt första påstående där du får det att låta som att jag skulle ha tyckt att polisens löner och arbetstider var okej för ett år sedan. Detta stämmer då verkligen inte! Jag har varit övertydlig med att många försämringar började redan när ett förödande arbetstidsavtal klubbades igenom 2008. Då ändrades polisernas arbetsvillkor radikalt och en extrem försämring blev resultatet för den enskilde polisen. Polisen jobbar betydligt mer för mindre pengar samt att någon löneutveckling inte längre existerar för oss vanliga poliser. Polisens löner (nu pratar jag inte polischefers) har ständigt gått bakåt och följer inte ens inflationen i samhället. Vi ligger lägst i förhållande till övriga yrken inom den offentliga sektorn (ingångslöner för nyanställda). Är det rimligt med tanke på den utsatthet, den extrema miljö som dagens poliser tvingas jobba i? Är det rimligt med tanke på att poliser flyr yrket i brist på ork, återhämtning och pengar? Men kanske framförallt, brist på förståelse och lyhördhet från vår uppdragsgivare!

 

Du Hanne visar tydligt det polisens arbetsgivare visar oss dagligen. Våra politiker och polisledningen vägrar inse den verkliga problematiken inom svensk polis. Det spelar ingen roll hur mycket pengar som går in i myndigheten så länge inte pengarna går till det VERKLIGA problemet/behovet. Det vill säga till de poliser som gör skillnad för er, varje dag, dygnet runt. Utan poliser stannar Sverige! Kan du Hanne, och alla andra som ständigt vägrar inse, ständigt förvrider sanningen, en gång för alla VAKNA! Svensk polis behöver anständiga löner och bättre arbetsvillkor och det INNAN fler oersättliga poliser slutar!

 

Dagens lästips till dig Hanne Kjöller och alla ni andra som fortfarande tror att vi poliser gnäller över omorganisationen: Begär ut de tusentals brev som inkom till våra politiker och Rikspolischefen från landets poliser hösten 2015. Läs om vår verklighet. Läs och förstå.

 

En gång för alla!

 

Lisa Reventberg, Polisinspektör Stockholm

 
Blåljus kommentar: Det står så klart DN fritt att göra sina publicistiska
överväganden.

Men idag, kan varje läsare av Lisas text, som gör en annan bedömning

hjälpa till att sprida hennes ord i andra anständiga medier, allt från

Facebook, Twitter till UMF.

Nu kör vi, det finns inte bara DNs sanning...

 

Tommy Hansson