Katastrofal polisbrist i Sverige är ingenting mot krisen i Syrien

Aftonbladet fortsätter sin artikelserie om krisen inom polisen. De har bara de senaste dagarna berättat om fler rattfyllerister på vägarna, om poliser som inte hinner åka på larm, om orimliga köer i telefon till polisen. Nu berättar polisfackliga företrädare, allt från Lena Nitz till Karharina von Sydow, om hur personalbristen mot sommare kan bli katastrofal för polisen.
Aftonbladet fortsätter sin artikelserie om krisen inom polisen. De har bara de senaste dagarna berättat om fler rattfyllerister på vägarna, om poliser som inte hinner åka på larm, om orimliga köer i telefon till polisen. Nu berättar polisfackliga företrädare, allt från Lena Nitz till Katharina von Sydow, och Nestorn i Nord, Torgny Olofsson, om hur personalbristen mot sommaren kan bli katastrofal för polisen.

Ingen nyhet för många poliser.
Och visst är det bra och roligt att Polisförbundets företrädare berättar hur det är. Så roligt faktiskt, att en pressekreterare enligt Aftonbladet brister ut i skratt, när situationen för polisens bemanning inför sommaren beskrivs som katastrofal. Sedan hon hämtat sig från skrattanfallet, säger hon till Aftonbladet  att det är alltid så stora ord, det är det jag skrattar åt. ”Katastrofalt” låter så…

Aftonbladet frågar: Kan man inte beskriva det så om en samhällsbärande myndighet är kraftigt underbemannad?
– Jo, men jag tänker liksom krisen i Syrien. Allt är relativt.

Den eftersökte  polischefen som Aftonbladet ville intervjua ringde inte upp, i stället ringde en överordnad presskontakt upp tidningen och förklarade att polisledningen! i Sverige ju är jättetunnt bemannade och har svårt att slita på chefer mer än vi redan gör. Jag kan inte ge någon i högsta ledningen som kan kommentera det här.

Blåljus kommentar. Det är ju ett tydligt besked till alla Sveriges poliser, det finns de som har det värre. Men de har pressekreterare. Det känns lite larvigt. Spik i foten typ.

Tommy Hansson