16 december 2015

Polishat och svar på tal

Det är inte första gången polishatande mediepersonligheter är på tapeten. Martin Marmgren har förklarat mekanismen kring polishat även tidigare, dessutom har Victoria Lervik gått till storms mot en uppburen radio och TV-profil och fått ett menlöst svar av Public service.
Det är inte första gången polishatande mediepersonligheter är på tapeten. Martin Marmgren har förklarat mekanismen kring polishat även tidigare, dessutom har Victoria Lervik gått till storms mot en uppburen radio- och TV-profil och fått ett menlöst svar av Public service. Det handlade om Kakan Hermanssons hatfyllda tweets och upphöjelse till att medverka i "På spåret".

Victorias artikel är bland de mest kommenterade på N24, och tio gånger fler håller med henne jämfört med de som tycker tvärtom. Det har så klart inte hindrat SVT från att även låta Kakan spela med i barnens egen adventskalender för 2015. Det skall krökas i tid det som krokigt skall bli.

Nu är det den av media uppburna poeten mm Athena Farrokhzad som lagt ut en facebookuppdatering som (inte) tål att granskas närmare. Athena har tidigare bland annat fått möjligheten att sprida sina åsikter som sommarpratare.

Hon skrev den 13 december:
"På Centralen står en afghansk tonårskille omgiven av tre poliser. Jag går fram till honom och frågar om han behöver hjälp. Han säger att han kommer från Grekland och ska söka asyl i Sverige. Du behöver inte vara orolig, säger en av poliserna, han har inte begått något brott. Det är inte hans förehavanden jag är bekymrad över, säger jag, det är dina. Happy international ACAB day. Leve snuthatet som ideologisk kompass."

Athena vill inte ha några kritiska kommentarer i sitt facebookflöde,
hon påpekar att eftersom vi lever i högerns och fascismens tidevarv är polisen följaktligen våra objektiva, om än inte främsta, fiender. "Jag raderar de kommentarer som inte fattar detta grundläggande, eftersom det här inte är ett diskussionsforum i demokratisk församling, utan ett högtidlighållande av en viktig dag på min FB-sida. Ni får älska snuten hur mycket ni vill, men don't rain on our parade fan."

Självklart är det Athenas rätt att bestämma vad som skall rinna i hennes egen kanal. I hennes bubbla är det hon som bestämmer. När det kommer till Public Service är det ett mer allmänt intresse. Därför gläder det oss särskilt att Martin Marmgren skrivit en kommentar till Athenas inlägg som gör tydligt hur antiintellektuellt, destruktivt och rent av farligt hennes polishat är. Värt att notera är dock, att Kulturnyheterna i SVT kallar Martins balanserade text ett angrepp...Bildtack till Kent Wisti
Tommy Hansson