Många medlemmar har uppmärksammat vår kampanj om byte till autogiro. Hittills har 67 procent av Polisförbundets medlemmar valt att byta betalningssätt.

 

Fördelarna med autogiro är flera:
• Du slipper krångel med fakturor
• Du värnar miljön
• Dina uppgifter sprids inte i onödan
• Du hjälper oss att dra ned på kostnader för fakturering och porto

 

Så här gör du för att byta till autogiro

1. Gå in på din internetbank. (Att anmäla sig till autogiro fungerar tyvärr inte med alla mobilappar men du kan däremot logga in på din internetbank via webbläsaren på datorn eller via mobilen.)
2. Välj autogiro i menyn – ibland hittar du autogiro under Betala och överför.
3. Ange Svenska Polisförbundet som mottagare. Om din bank ber om ett betalarnummer så kan du ange ditt personnummer.

 

Du som har bytt till autogiro eller e-faktura

Om du har hunnit få en faktura det viktigt att du betalar den för att undvika att fakturan blir obetald under perioden som bytet går igenom. Det nya betalsättet gäller då från och med nästa fakturering av medlemsavgiften.

 

Du som får din faktura i Kivra

Om du får dina fakturor i den digitala brevlådan Kivra kan du också betala fakturan där (om du aktiverat betalfunktionen i Kivra). Men om du betalar fakturan via din bank på vanligt sätt är det viktigt att du markerar fakturan som betald i Kivra. Då slipper du notifieringar i onödan.

 

Du som har frivilliga försäkringar

Du som har frivilliga personförsäkringar kan också byta till autogiro hos Polisförbundet Försäkring. Med autogiro har du möjlighet att betala försäkringspremien månadsvis istället för en gång i kvartalet.

Bakgrund:
Den 1 januari 2019 gjorde Polismyndigheten förändringar i sin löneutbetalning som bland annat innebar att löneavdraget för medlemsavgiften till Polisförbundet upphörde. Istället får medlemmar en OCR-faktura från oss om man inte väljer autogiro eller e-faktura."

 

Information från Polisförbundet