20 augusti 2020

Polisskolan 30 år senare - en resa i historien

Dokumentärfilmaren Birgitta Svensson har följt en kull polisstudenter i mer än 30 år. 1991 sändes den första filmen om de unga aspiranterna som utsattes för både fysiska prov och tuffa utfrågningar. I kväll kl 20 sänds det tredje programmet (SVT1). För många med lite "erfarenhet" ger dokumentären en historiska igenkänning från en tid då anmälningarna "knackades" ned på skrivmaskin... liksom den resa vi och Polisen gjort under tre decennier.
Bild borttagen.Dokumentärfilmaren Birgitta Svensson har i 30 år följt den kull polisstudenter som började polishögskolan 1989.
1991 sände SVT den första filmen och i kväll kl 20 sänds det tredje programmet "Polisskolan 30 år senare".
För de poliser med "erfarenhet" från 80-90-talet ger dokumentären många historiska igenkänningar från en tid då anmälningarna "knackades" ned på skrivmaskin, poliserna bar vitt koppel... liksom insikten om den utveckling som Polisen gjort under tre decennier.


SVTs påannonsering lyder såhär:
"De unga entusiasterna som sökte till polishögskolan 1989 har nu varit poliser i 30 år. Vilka drömmar hade de då? Hur blev deras polisliv? Har yrket förändrats? När de var nybörjare på gatorna skildrades de i serien "Polisskolan". Nu är det dags för utmärkelse för nit och redlighet i rikets tjänst. Bara två ur klassen har slutat förutom den som rånade en bank och blev av med jobbet. "
Länk till SVTPlay (där du också hittar tidigare dokumentärer)
https://www.svtplay.se/video/27681877/polisskolan-30-ar-senare