29 november 2012

Samarbete kan ge framgång i årets löneförhandlingar

Nätverksträff rörande RALS-löneförhandlingarna


Under onsdagen den 28 november 2012 träffades representanter från förbundsområdena Dalarna, Uppsala, Västmanland, Södermanland och Stockholm hos förbundsområde Stockholm för att utbyta erfarenheter av RALS-förhandlingar. Även om förbundsområdena/myndigheterna till stor del hanterar förhandlingsfrågor likadant fanns det såklart vissa skillnader. Sammanfattningsvis var det en mycket givande dag och en ny träff kommer med största sannolikhet att bli av.

Vad händer i löneförhandlingarna?


Förhandlingarna med myndigheten fortsätter. I och med att den nya lönen för våra medlemmar gäller först från och med den 1 april 2013 har vi ett förhandlingsläge där vi för en gång skull inte har en extremt stor tidspress. Engångsbeloppet som kommer att betalas ut på decemberlönen är framförallt en ersättning för att parterna (Polisförbundet och RPS) flyttade fram revisionstidpunkten från den 1 oktober 2012 till just den 1 april 2013.

Vid sidan av RALS-förhandlingarna förs även en diskussion med arbetsgivaren rörande de medlemmar som inte har fått någon ersättning för sina svaromålsdagar under 2012. Förbundsområdesstyrelsen återkommer med information när vi nått ett avslut i frågan.

Andreas Strand
Förhandlingsansvarig