Peter Larsson peppe
11 november 2021

Ren tur att inte fler poliser blivit dödade

Ren tur att inte fler poliser blivit dödade

”Dagens grovt kriminella har inte längre några hämningar och är helt likgiltiga inför de konsekvenser deras agerande innebär… Det är ren tur att inte fler kollegor blivit dödade”. Det säger Peter Peppe Larsson om polisuppdragets utsatthet och brottsutvecklingen i region väst i en DN-intervju med rubriken ”Finns inga gränser längre”

Det gör han samma dag som kollegorna till den 33-årige polisen Andreas som blev skjuten i Biskopsgården i somras, ska vittna i Göteborgs tingsrätt.

(Länk till artikeln av Åsa Erlandsson/DN https://www.dn.se/sverige/polis-om-upptrappade-gangvaldet-finns-inga-granser-langre/).

Intervjun handlar även om Peppes upplevelse om hur polisuppdraget i region Väst förändrats under hans 14 år som polis.

– Det är Guds försyn att vi inte har fler mördade kolleger med tanke på alla gånger det varit nära. Flertalet kolleger har blivit knivskurna i armarna och halsen och tvingats kasta sig undan bilar. Men vi som har det här yrket är väl arbetsskadade så vi kör på.

Inför kommande valår har brott och straff första gången seglat upp som den hetaste frågan

– Det görs mycket, äntligen, men det är för lite och för sent. Vi har grovt kriminella som redan ligger före.

Utveckling av polisuppdraget och vad det innebär för enskilda polisanställda har lett till reaktioner i Peppes omgivning dvs från hans mamma till kompisar att höra av sig med underliggande uppmanar om att han ska fundera på att byta yrke.

Men vi som har det här yrket är väl arbetsskadade så vi kör på, säger Peppe.

Läs hela artikeln via länken ovan.