Lars Alvarsjö och Tommy Hansson
12 augusti 2021

Sommaren 2021 om brott och polisnyheter

Sommaren 2021 om brott och polisnyheter

Tyresö Radios Ann Sandin-Lindgren pratar med Tommy Hansson och Lars Alvarsjö om hur brott och nyheter om brott präglat den snart gångna sommaren. Nu har det etablerats ett kriminellt nätverk i trakten av Granängsringen. En speciell insats från polisen försöker åtgärda den öppna droghandeln och de vapen som finns i omlopp.

Ändå är det i andra förorter, stadsdelar och andra delar av landet, som de värsta brotten under sommaren inträffat. Så ofta att man knappt reagerar längre när det skjuts i tätbebyggda områden, det krävs att barn eller kvinnor blir drabbade (mördade) för att någon ska reagera. Eller en polis.

Frågan är vad det gör med oss som människor och samhälle. I Tyresö har det hört till undantagen att poliser blivit attackerade. Men nu har det hänt. Även det och vikten av närvarande lokala uthållig poliser diskuterades, och mycket annat med anknytning till polis och brott...

Förr i Sverige kunde ett enstaka "sommarmord" hålla tidningarna och fikarummen sysselsatta i flera veckor, nu flimrar skjutningar och upplopp förbi och glöms för nästa ännu allvarligare händelse.

Hur länge orkar man jobba som polis i dagens samhälle, särskilt om man jobbat skift dygnet runt under sin hela yrkestid som polis? Lars beskriver hur det blir alltmer kännbart med stigande ålder. Han funderar på delpension, men kommer han att få det? Eller ska även han som många poliser före honom tvingas välja en sämre, tidigare pension i stället för att orka kämpa ända in i kaklet?

Sannolikt kommer Blåljus att återkomma i den frågan!