Lena Nitz 2022
11 maj 2022

Efter nya uppgifter - nu anmäler Polisen sig själv

Efter nya uppgifter - nu anmäler Polisen sig själv 

Under dagen har bl a Ekot rapporterat om nya underrättelseuppgifter inom polisen som pekat på stora risker för olika våldshändelser - vilka senare besannades - vid Paludans besök i Sverige.  Uppgifter som rikspolischefen uppgett inte varit kända. Polisförbundets ordförande har reagerat och agerat bl a fört samtal med rikspolischefen. Ikväll meddelar Polisen att man anmäler sig själv för att utreda eventuella brister.

Rikspolischef Anders Thornberg har avböjt intervju - länk Ekot artikel

De nya uppgifterna har upprört förbundsordförande Lena Nitz, som under dagen haft samtal med rikspolischef Anders Thornberg. 

- "Jag blir upprörd om man haft information och inte agerat på den tillräckligt", säger Polisförbundets ordförande Lena Nitz som sedan tidigare krävt att Polismyndigheten utreder påskens händelser och meddelat att man överväger anmäla Polismyndigheten för arbetsmiljöbrott med anledning av de risker som poliser utsattes för. (länk till debattartikel).

Efter samtal mellan Polisförbundets ordförande Lena Nitz och rikspolischef Anders Thornberg under dag uppger Polisen ikväll på sin hemsida att myndigheten gjort en anmälan till avdelningen för särskilda utredningar. Polismyndigheten har också inlett två utvärderingar som ska syfta till att utveckla och förbättra verksamheten.

Länk till TV4-nyheternas inslag.