jon metz ordf syd lofo haninge nynashamn

En förutsättning för en stark arbetsgivare är ett starkt fack

En förutsättning för en stark arbetsgivare är ett starkt fack

INSÄNDARE "Det var med många känslor som jag möttes av beslutet förra året att MBL§19 informationen vi tidigare fått på lokalpolisområdet var slut". Skriver Jon Metz ordförande Polisförbundet lokalförbundsområde Haninge/Nynäshamn.


En publicerad insändare kan - men behöver inte - sammanfalla med de meningar som styrelsen står för. 


"

Den starkaste känslan var förvåning.

När Polismyndigheten blev en myndighet var en av hörnstenarna att mandat och beslut ska finnas på den nivån det berör. Fackligt skulle detta självklart matchas.

Detta var och är en otroligt viktig men också helt naturlig del av verksamheten. Ska information ges, förhandlingar göras eller uppstår en konflikt löser man det på den nivån det berör.

Jag minns tiden då vi hade det så kallade samverkansavtalet. Från min lokala horisont fungerade det aldrig. Ett avtal där fack och arbetsgivaren smidigt skulle lösa frågor istället för att förhålla sig till MBL blev istället ett läge där arbetsgivaren inte tog ansvar för att informera och förhandla om verksamheten.

...den föreslagna MBL lösningen slår helt undan benen på ett väl fungerade lokalt samarbete.

Men nu har vi hamnat i något ännu värre. Vi har inget samverkansavtal och den föreslagna MBL lösningen slår helt undan benen på ett väl fungerade lokalt samarbete.

På lokalpolisområdesnivå är det helt väsentligt att fortsätta mötas på rätt nivå, att tidigt få information enligt MBL §19 och när det behövs också förhandla lokalt.

Återfår vi inte detta kommer det bli många förlorare. Facket förlorar inflytande, arbetsgivarens sin möjlighet till en bra verksamhet och sist medborgarna som får en sämre polis.

Jag eller andra fackliga företrädare är inte ensamma i detta. Arbetsgivaren lokalt vill också och ser stora vinster med ett bra samarbete lokalt med fokus på bra polisarbete.

Jon Metz
Ordförande Lofo Haninge/Nynäshamn

"