Justitieminister Gunnar Strömmer
22 oktober 2023

Justitieministern hyllade Sveriges poliser

Justitieministern hyllade Sveriges poliser:

"Ni ger oss hopp, vi har er rygg"

Som bekant har regeringspartiet Moderaterna avhållit sin partistämma i Umeå. Brott och hur samhället kan bli tryggare, var så klart viktiga ämnen. Polisförbundet var representerade med starka företrädare, med bland annat ordförande Katharina von Sydow, Peppe Larsson, och andra fackliga företrädare som Sophia Willander från region Syd.

Många framträdande politiker besökte polisernas informationsplats, med Statsministern i spetsen. Kanske var det en bidragande faktor till det tal som Justitieminister Gunnar Strömmer höll, i vilket han hyllade Sveriges poliskår. Han beskrev bland annat situationen i Sverige och hur det påverkar Polisen.

"Polisen förhindrar just nu rekordmånga skjutningar och sprängningar, de beslagtar vapen och sprängmedel och griper misstänkta i väldigt stor skala, så till alla poliser där ute som kämpar för allas vår trygghet, vill jag säga: Ni ger oss hopp, vi har er rygg, stort tack för alla era insatser!"

Ekot beskriver hur viktig brottsbekämpningen är för Moderaterna, vilket Justitieministerns tal är ett talande exempel på.

Blåljus är så klart nöjda över att polisfrågorna toppar den politiska agendan, även om orsakerna är minst sagt bekymmersamma.