poliser blåljus

NFO Stockholm fasas ut

NFO Stockholm fasas ut

Rikspolischefen har beslutat den nationella förstärkningen till Stockholm ska avslutas. Detta kommer att ske successivt med start i höst för att vara helt avslutad i slutet av 2025.

Polistidningen var först ut med att rapportera om detta idag. 

En nationell arbetsgrupp ska, tillsammans med Stockholms regionpolischef Mattias Andersson, ge förslag om hur detta ska genomföras och samtidigt ge förslag på hur befintliga polisresurser kan omdisponeras till förmån för den operativa verksamheten. (Något Fredrik Näslund, strategisk tillväxtsamordnare, berättade om på blåljus igår där Fredrik också beskriver Stockholms specifika utmaningar).

Bild
kjell ahlin maj 2024 792x

Kjell Ahlin, Polisförbundets ordförande i förbundsregion Stockholm kommenterar beslutet till Polistidningen och säger bland annat:
–Vi vet att det är ohyggligt jobbigt för hitresande poliser. Bor man i Kalmar eller Östersund och har varit i Stockholm ett antal gånger så börjar man tröttna. Men det är lika jobbigt för oss att gång på gång ta emot nya arbetskamrater, säger Kjell Ahlin som också betonar vikten av långsiktighet i arbetet för att öka antalet poliser i huvudstaden och nödvändigheten av andra insatser som bl a bostadsfrågan, anställningsvillkor och löner... - för att både rekrytera OCH behålla poliser i Stockholm.

Hör inslaget med Polisförbundets Kjell Ahlin i P4 Stockholm där han bland annat kommenterar planerna på att "flytta om" resurser inom regionen:

- Situationen är komplex, jag vet inte riktigt var den här resursen ska tas ifrån, säger han till P4 Stockholm.