7 februari 2022

Så höjer Du din pension

Så höjer Du din pension

I dessa tider, då de orange kuverten landar i folkets brevlådor eller digitalt, finns det många som funderar över hur tiden som pensionär blir. Pensionsmyndigheten har undersökt vad blivande pensionärer tror påverkar deras framtida pensioner mest, och vad som verkligen gör det!

Demoskop har på uppdrag av Pensionsmyndigheten frågat 1 001 pensionssparare runtom i landet vad de tror påverkar pensionen mest. En tredjedel, 33 procent, tror att privat sparande har störst påverkan. Endast en av tio pensionssparare, 11 procent, tror att tidpunkten för när de väljer att börja ta ut sin pension har störst påverkan.

– Många har en övertro på betydelsen av privat pensionssparande. Samtidigt är det få som vet att en av de viktigaste sakerna man kan göra för att höja sin pension är att jobba något eller några år längre, säger Agneta Claesson, pensionsspecialist på Pensionsmyndigheten.

– För vissa är det extra viktigt med ett eget sparande till pension, exempelvis för företagare. Men för de flesta av oss påverkas pensionen mest av den samlade livsinkomsten, om man har tjänstepension och vid vilken ålder man väljer att börja ta ut sin pension, säger Agneta Claesson.

För den genomsnittlige pensionstagaren utgör privat sparande 5 procent av hela pensionen. Samtidigt kan ett års extra arbete efter 65 års ålder ge den som snart ska ta ut sin pension mellan 1 400 och 2 200 kronor mer i pension per månad före skatt, hela livet ut. (Dessutom blir tjänstepensionen högre både genom fler insättningar och senare uttag) Den som väljer att gå i pension vid 69 år ålder i stället för vid 65 kan få en ökning av den allmänna pensionen med hela 32 procent enligt Pensionsmyndigheten.

I mitten av februari kommer det orange kuvertet att börja skickas ut till landets pensionssparare. Orange kuvertet innehåller information om hur mycket som hittills har tjänats in till den allmänna pensionen, det vill säga inkomstpension och premiepension.

– Informationen i orange kuvertet visar vad du hittills har tjänat in till din Allmänna pension. För att få en bild av hela din kommande pension vid olika pensionsåldrar så loggar du in på Pensionsmyndighetens hemsida. Där finns också information om vad du kan göra för att påverka pensionen. Ännu bättre information och möjlighet att beräkna pensionen vid olika uttagsalternativ, finns på minpension.se som även har uppgifter om din Tjänstepension.(inloggning med bankid)

Blåljus påpekar att skillnaderna mellan tidiga och senare uttag av pensionen är ungefär lika stora vid uttag före 65 års ålder. Till det kommer lägre skatt på pensionen från det år man fyller 66 år. Å andra sidan får man från den åldern ännu lägre skatt på arbete...

Individuellt pensionssparande är inte längre skattegynnat som IPS var tidigare, för nya insättningar. Vill man spara till pension är det som oftast rekommenderas Investeringssparkonto, ISK, som är skattegynnat avseende eventuella placeringsvinster. Har man skulder på sitt boende, kan amorteringar vara ett bra alternativ till sparande.

Att växla semester eller lön till pension kan dock vara fördelaktigt, om man inte behöver tiden eller pengarna. Det ska även framhållas, att både det statliga pensionsavtalet och polisernas pensionsavtal, är relativt förmånliga även utan särskilda åtgärder för den enskilde, så en polis som börjat som konstapel tidigt i livet, jobbat heltid hela tiden, och går i pension runt 65, får en riktigt hyfsad pension, trots det mediokra löneläget. (Fast så klart bättre om polisen gjort en bra lönekarriär.)

Tjänstepensionen är en av alla förmåner som fackföreningen förhandlat fram. På intrapolis finns mer information om tjänstepension, löneväxling mm.

En del av statligt anställdas tjänstepension är möjligheten till Delpension, som ger möjlighet till nedtrappning av arbetstiden från 61 års ålder upp till 65 års ålder. Då avsätts pengar till pensionen även för den tid som man inte jobbar, så det är riktigt förmånligt - särskilt jämfört med att gå i pension tidigare! Delpension är dock en möjlighet, inte en rättighet, arbetsgivaren bestämmer om den beviljas. Det är ett bra sätt att få fler poliser att orka stanna kvar lite längre i yrket!