Stefan Eklund

Stefan Eklunds midsommarhälsning

Stefan Eklunds midsommarhälsning

Sommaren har nu anlänt med både värme & sol, dessutom känns Corona läget mycket bättre, med lägre smittspridning och vaccinationer, än det senaste dryga året då vi alla fått våra liv inskränkta.

Det som står för dörren just nu är årets löneförhandlingar där det också finns extra pengar 360 miljoner till fördelning.

Det vi fackligt vill har vi klargjort i våra yrkanden där en extra satsning på de som inte fick del av årets satsning är nödvändig för att inte ställa grupper av poliser mot varandra.

Polisjobbet är ett lag-jobb som vi inte minst sett nu under våren med mängder av gripanden av grovt kriminella som möjliggjorts genom både spaning, utredning samt underrättelseverksamhet.

Ser jag sedan till vår speciella utsatthet i region Stockholm utifrån ett rekryterings- och behålla-perspektiv, så kommer det att behövas extra satsningar utöver det vanliga för att kunna öka antalet poliser i regionen. Efter 6 år är vi fortfarande drygt 130 färre poliser än innan 2015.

Vi, Stockholm, får nu resurstillskott från NOA samt region Mitt som kommer bestå och sannolikt öka beroende av vårt prekära läge.

Jag vill också passa på och tacka er alla för allt det ni gör och den uthållighet som ni visar upp varje dag trots en mycket pressad arbetssituationen med resursbrist och i vissa fall dålig arbetsmiljö. Oavsett var ni verkar så löser ni det mesta på ett förtjänstfullt sätt!

Jag önskar er alla en skön och avkopplande sommar där ni får möjlighet till att ladda batterierna och när ni jobbar inte får en alltför pressad arbetssituation.

Ta vara på er alla både ute och inne!

Stefan Eklund
Ordförande region Stockholm